Nordic room van Choux

Chef Merijn van Berlo van restaurant Choux in Amsterdam was bijzonder gecharmeerd van de rinse, opgeklopte room met stoer zuurdesembrood die hij in Kopenhagen at. Hij ontrafelde het recept en serveert 'm nu standaard in Choux.

Nordic room
Fotografie Remko Kraaijeveld, tekst Vanja van der Leeden, receptuur Merijn van Berlo
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
500 mL

goede, boerenroom*

30 mL

karnemelk

flinke snuf zout

Extra

Staande of handmixer

Bereidingswijze
Bereiding

1. Meng de room met de karnemelk en laat in 24-36 uur aanzuren op een warme plek.

2. Doe de aangezuurde room in de mengkom van een staande mixer (of gebruik een handmixer)

3. Voeg het zout toe en begin te kloppen. De truc is te stoppen net voordat het geheel korrelig wordt, vlak voordat de room het boterstadium bereikt. Dit duurt niet lang, enkele minuten. Het hangt onder andere af van de vetheid van de room en de kracht van de mixer. Stop niet te laat, maar ook niet te vroeg, dan kan de room teruglopen. De room moet luchtig en stevig zijn.

4. Serveer de opgeslagen room met zuurdesembrood of volkoren rozijnenbrood. Of op een plak suikerbrood met bessen als decadent ontbijt, met aardbeien en een scheut Grand Marnier als dessert, bij een bord mosselen met saffraanbouillon, of sla er kruiden als dragon en dille doorheen en serveer met tuinbonen. Kortom, je komt er de dag wel mee door.De room blijft zeker een week goed, maar hij is net geslagen op z’n best.

* Gebruik een goede kwaliteit boerenroom voor dit recept, die je misschien wel vindt bij een boerderijwinkel bij jou in de buurt. 

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega