Gegrilde nectarines met burrata, rode peper en munt

Haal nog even alles uit de steenvruchten van dit seizoen met dit snelle maar o-zo fijne recept. De nectarine laat zich ook goed vervangen door bijvoorbeeld perzik, abrikoos of een combi.

gegrilde-nectarines-met-burrata-rode-peper-en-munt
Mèlanie Koelewijn
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1

plak zuurdesembrood, in grove stukken

1

citroen, de schil en het sap

4 el.

lekkere olijfolie

2

niet te rijpe nectarines, ontpit en in kwarten

1

rode peper, ontzaad en in reepjes

1

klein bosje munt, fijngesneden

1

burrata, in grove stukken

Bereidingswijze

1. Verhit de grill of een droge koekenpan en rooster de stukken brood goudbruin. Schep om met de citroenschil. Vet de kwarten nectarine in met wat olie en zorg dat je een hete grill (of gril- of koekenpan) klaar hebt staan.

2. Rooster de vruchten 2 min per kant.

3. Maak een dressing van het citroensap met 4 el olijfolie, de rode peper, munt en wat peper en zout.

4. Verdeel de burrata met de gegrilde nectarines en de croutons over een mooi bord, besprenkel met de dressing en serveer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega