Gegrilde nectarines met burrata, rode peper en munt
Haal nog even alles uit de steenvruchten van dit seizoen met dit snelle maar o-zo fijne recept. De nectarine laat zich ook goed vervangen door bijvoorbeeld perzik, abrikoos of een combi.

plak zuurdesembrood, in grove stukken
citroen, de schil en het sap
lekkere olijfolie
niet te rijpe nectarines, ontpit en in kwarten
rode peper, ontzaad en in reepjes
klein bosje munt, fijngesneden
burrata, in grove stukken
1. Verhit de grill of een droge koekenpan en rooster de stukken brood goudbruin. Schep om met de citroenschil. Vet de kwarten nectarine in met wat olie en zorg dat je een hete grill (of gril- of koekenpan) klaar hebt staan.
2. Rooster de vruchten 2 min per kant.
3. Maak een dressing van het citroensap met 4 el olijfolie, de rode peper, munt en wat peper en zout.
4. Verdeel de burrata met de gegrilde nectarines en de croutons over een mooi bord, besprenkel met de dressing en serveer.