Ricotta-fetataart met gekonfijte tomaat

Deze vega taart trekt zelfs de grootste carnivoren over de streep.

ricotto fetataart
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
2

eieren

250 g

ricotta

1

bosje bieslook, fijngehakt

gemalen piment

1

rol kant-en-klaar korstdeeg, bladerdeeg of deeg voor hartige

taart

24

gekonfijte halve tomaten (zie recept hiervoor)

100 g

feta

10

takjes tijm

olijfolie

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze
Bereiden

Klop de eieren los met de ricotta. Roer de bieslook erdoor en voeg wat piment, zout en peper toe. Druk het deeg in een quichevorm of leg het los op een bakplaat. Prik de deegbodem met een vork hier en daar in. Verdeel het ricottamengsel erover en leg de tomaatjes erop, met het snijvlak naar boven.

Verkruimel de feta erboven en bestrooi de taart met wat zout, peper, piment en tijm. Druppel er nog wat olijfolie over en bak de taart ca 30 min in een op 210°C verwarmde oven. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en verleng de baktijd met ca 10 min. Serveer de taart in punten. Lekker met een salade van gemengde jonge sla.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega