Romige aspergetaart met sinaasappel

Knapperig bladerdeeg, romige vulling en prachtige groene asperges: wat wil je nog meer?

romige aspergetaart
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
6

plakjes bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)

400 g

kleine, groene asperges, onderkant verwijderd

rasp van 1 (onbespoten) sinaasappel

partjes van 1 sinaasappel (sap tijdens pellen opvangen)

1

ei

4 el.

crème fraîche

zout, peper

olijfolie

gemalen pepers

Bereidingswijze
Bereiding

Blancheer de asperges 5-10 min (afhankelijk van de dikte) in gezouten water. Giet af en dompel ze onmiddellijk in koud water. Dep droog met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210°C. Rol het deeg uit tot 1 lap, bestuif het met bloem en vouw het tot een rechthoek van 50x20 cm. Maak de randjes nat en vouw ze iets naar binnen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop het ei met de crème fraîche. Voeg zout, peper en wat (opgevangen) sinaasappelsap toe. Verdeel de asperges en sinaasappelpartjes over de taart, schep het eimengsel en de sinaasappelrasp erover. Besprenkel zuinig met olijfolie, zet in de oven en bak in 20 min goudbruin.

Ook lekker met courgette ipv asperges. Snij 2 courgettes in blokjes, bak ze van tevoren aan in een beetje olijfolie en verdeel ze over de taart.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega