Pannenkoekjes met eekhoorntjesbrood

De sjieke variant van de old school pannenkoek!

pannekoekjes eekhoorntjesbrood
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
250 g

pannenkoekenmeel (mix)

400 mL

volle melk

1

ei

250 g

eekhoorntjesbrood, of andere bospaddestoelen

boter of olie om te bakken

peper en zout

100 g

panchetta in dunne plakken

1

flesje maplesyrup (delicatessenwinkel)

Bereidingswijze
Bereiding

Roer het pannenkoekenmeel met de melk en ei tot een glad, vrij dik beslag(wat dikker dan voor gewone pannenkoeken). Veeg de paddestoelen schoon en snij ze in dikke plakken. Snij de panchetta in brede repen. Bak per persoon in een kleine koekenpan een paar stukken paddestoel in wat boter bruin en bestrooi die met peper en zout.

Leg er een paar repen panchetta bij, bak even mee en schep er een lepel beslag op. Laat het beslag stollen, keer het pannenkoekje en bak aan beide zijden bruin. Serveer met maplesyrup.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega