Linguine met venkel, kruiden en feta

Een plaatje!

linguine venkel feta
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

venkel

500 g

linguine

2 el.

olijfolie, plus extra om te besprenkelen

2

tenen knoflook, fijngehakt

mespunt gedroogde chilivlokken

versgemalen zwarte peper en zout

40 g

gemengde verse kruiden (bijv. bladpeterselie, basilicum, kervel, rucola), grof gehakt

4 el.

kleine zwarte olijven (uit Taggia)

150 g

feta, in plakken

Bereidingswijze
Bereiding

Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij of schaaf de venkel in zo dun mogelijke reepjes. Kook de pasta beetgaar. Verwarm intussen de olie in een ruime pan en bak de knoflook en chilivlokken 30 sec. Voeg de venkel toe en bak 3-4 min mee. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng door de venkel. Voeg de kruiden toe en schep de pasta in voorverwarmde borden. Verdeel de olijven en feta erover. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega