Polenta-chilicake

Heerlijk bij een stoof als chili con carne!

piolenta chillicake
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
165 g

bloem, gezeefd

1 1/2 tl.

bakpoeder

2 tl.

zout

185 g

polenta

175 g

manchego, geraspt

250 g

volle yoghurt

125 mL

halfvolle melk

2

eieren

1

rode peper, fijngehakt

60 g

roomboter, gesmolten

Extra

metalen pan 20 cm ø

Bereidingswijze
Bereiden

Verwarm de oven op 180˚C. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een ruime kom. Voeg de polenta en de kaas toe. Roer in een aparte kom de yoghurt, melk en eieren door elkaar en doe de peper erbij. Giet de gesmolten boter erbij en roer alles goed door. Schenk dit mengsel bij de droge ingrediënten en meng alles tot een dik beslag.

Schenk het deeg in de ingevette pan en bak de cake in 25-30 min in het midden van de oven gaar. Controleer de cake op gaarheid door er in het midden een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.

Lekker met een eenvoudige venkelsalade die is aangemaakt met olijfolie, citroensap en peper en zout.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega