Witlof-appelsalade met walnoten, gorgonzola en kweeperengelei

Lekker herfstig!

Fotografie Dim Balsem - Foodstyling & receptuur Yolanda van Der Jagt - Styling & productie Eddy Frings
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
100 g

walnoten

1

eiwit

1/2 tl.

cayennepeper

20 g

lichte basterdsuiker

3

witlof, in de lengte gesneden

1

rode appel, in dunne partjes

3 el.

witte balsamicoazijn

3 el.

olijfolie extra vierge

6 el.

kweeperengelei (pot)

100 g

pikante gorgonzola

Extra

bakpapier

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven tot 180°C. Schep in een schaal de noten met het eiwit, de cayennepeper, suiker en een snufje zeezout door elkaar zodat de noten goed bedekt zijn met het eiwitmengsel. Verdeel de noten gelijkmatig over een stuk bakpapier. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de noten in 15 min goudbruin en krokant. Schep ze tussendoor om.

Schep de witlof en appel in een kom om met de helft van de azijn en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over 4 borden. Verwarm de kweeperengelei in een steelpannetje op laag vuur, roer met een garde de azijn erdoor. Brokkel de kaas boven de salade. Verdeel de noten erover en besprenkel met de kweeperengelei.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega