Warme groene salade met granaatappel en pecannoten

Deze salade serveer je voor de verandering lauwwarm en dat is lékker!

groene salade granaatappel
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
100 g

pecannoten, in stukken gebroken

1 el.

balsamicoazijn

2 el.

olijfolie

zout en peper, naar smaak

250 g

slabladeren met pepersmaak zoals rucola of waterkers

1

granaatappel

Bereidingswijze
Bereiding

Leg de stukken pecannoot op een bakplaat en schuif die circa 12 min in een op 180 graden celcius voorverwarmde oven of tot de noten lichtbruin en geurig zijn. Neem ze uit de oven en leg ze op een bord om te voorkomen dat ze verbranden.

Meng in een grote slakom de balsamicoazijn met de olijfolie en wat zout en peper tot een vinaigrette. Leg de sla op de dressing, maar meng hem nog niet. Halveer de granaatappel alsof het een grapefruit is, en buig de schil om zodat de pitten eruit vallen. Doe de pitten met de pecannoten in de slakom. Meng de salade en serveer hem onmiddellijk.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega