Caribische salade met quinoa, mango, walnoten en munt

Deze salade van Helmi Smeulders uit haar boek Modern Caribbean Flavors is een prima plek voor dit superfood.

caribische salade quinoa
Archief Elle Eten

Quinoa (uitgesproken als "kien-wa") werd aanbeden door de Inca's van Zuid-Amerika. Zij noemden het ‘chisaya mama’, de moeder van alle granen. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de salade
300 g

gekookte quinoa, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking

200 g

verse mango, geschild en in kleine blokjes

pitjes van 1 granaatappel

100 g

komkommer, in kleine blokjes

3 el.

verse munt, fijngehakt

25 g

verse jalapeño, in dunne plakjes

50 g

feta, verkruimeld

75 g

walnoten, fijngehakt

Voor de dressing
45 mL

extra vergine olijfolie

30 mL

limoensap

15 mL

rijstazijn

2 tl.

honing

45 mL

vers mangosap

2 el.

koriander, fijngehakt

2 tl.

gemalen komijn

1/2 tl.

tabasco

zout en peper

Bereidingswijze
Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom. Roer in een aparte kom alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Dit recept is afkomstig uit het boek Modern Caribbean Flavors.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder