Aardpeer- wortelsalade met feta, venkel en dragonolie

Op zoek naar een voorgerecht? You got it!

aardpeer wortel salade
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
450 g

bospeen, geschild

200 g

aardpeer, geschild

20 g

dragon, fijngehakt

6 el.

olijfolie

50 g

fetakaas

1

venkelknol, schoongemaakt, groene toppen apart

1

biologische citroen, schoongeboend

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Snij de wortels in kleine stukjes, zet op met koud water en zout en breng aan de kook. Kook de wortel in ca 15 min gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg 2 el olie en zout en peper naar smaak toe. 
  2. Snij de aardpeer in piepkleine blokjes van ½ x ½ cm. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes op middelhoog vuur in ca 10 min goudbruin en gaar.
  3. Roer de dragon en resterende olie door elkaar. Verdeel de wortelpuree over 4 grote borden, strijk het met een lepel uit. Verdeel de blokjes aardpeer erover. Brokkel de kaas erboven. Schaaf de venkel erboven, strooi de venkeltoppen erover en schep de dragonolie erover. Rasp de schil van de citroen erboven en druppel er een beetje citroensap naar smaak over.
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega