Aardpeer- wortelsalade met feta, venkel en dragonolie
Op zoek naar een voorgerecht? You got it!

Archief Elle Eten
Porties:
4
porties
Totale Tijd:
0
uur
20
minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
450
g
bospeen, geschild
200
g
aardpeer, geschild
20
g
dragon, fijngehakt
6
el.
olijfolie
50
g
fetakaas
1
venkelknol, schoongemaakt, groene toppen apart
1
biologische citroen, schoongeboend
Bereidingswijze
Bereiding
- Snij de wortels in kleine stukjes, zet op met koud water en zout en breng aan de kook. Kook de wortel in ca 15 min gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg 2 el olie en zout en peper naar smaak toe.
- Snij de aardpeer in piepkleine blokjes van ½ x ½ cm. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes op middelhoog vuur in ca 10 min goudbruin en gaar.
- Roer de dragon en resterende olie door elkaar. Verdeel de wortelpuree over 4 grote borden, strijk het met een lepel uit. Verdeel de blokjes aardpeer erover. Brokkel de kaas erboven. Schaaf de venkel erboven, strooi de venkeltoppen erover en schep de dragonolie erover. Rasp de schil van de citroen erboven en druppel er een beetje citroensap naar smaak over.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io