Bladerdeeg-taartje met chèvre

Makkelijk, snel en overheerlijk! Dat zijn deze bladerdeeg-taartjes met chèvre.

bladerdeeg-taartje met chevre
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

chèvre sainte-maure (staafvormige zachte, frisse geitenkaas)

6

plakjes diepvries bladerdeeg

4

takjes citroentijm

125 g

bosbessen

1

afgestreken el suiker

olijfolie

versgemalen peper

Bereidingswijze
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien, bekleed de bakplaat met bakpapier, leg de plakjes bladerdeeg erop en prik er met een vork gaatjes in. Leg op elk plakje bladerdeeg 2 schijfjes geitenkaas, bestrooi met tijmblaadjes, zout en peper en besprenkel met olijfolie.

Laat 20 tot 25 min in de oven bakken. Was intussen de bosbessen, kook ze op hoog vuur gedurende 5 min met 3 el water en de suiker. Haal de bladerplakjes na 15 min uit de oven, verdeel de bosbessen erover en laat verder gaar worden. Serveer direct.

Vervang de bosbessen door gehalveerde tomaten: voeg die toe direct bij aanvang van de bakperiode.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega