Artisjokkenfrittata

Een Italiaanse twist op de Spaanse klassieker

artisjokkenfrittata
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g

schoongemaakte artisjokken

olijfolie

5

eieren

zout

chilivlokken of verkruimeld gedroogd chilipepertje

Bereidingswijze
Bereiding

Snij de artisjokken in stukken en bak ze in wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur ca 20 min, tot ze zacht zijn.

Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout en wat chilivlokken. Schep de artisjokken door het ei – voorzichtig, het eimengsel moet luchtig blijven. Schenk het eimengsel in een ovenbestendige koekenpan en bak 5-7 min op laag vuur tot de rand goudbruin kleurt. Zet de pan nog ca 5 min onder de ovengrill, tot ook de bovenkant van het ei gestold is en lichtbruin gekleurd. Serveer warm, met brood en een (kruiden)salade.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega