Pasta met asperges
Wat wil je nog meer?

bosje groene asperges
bosje witte asperges
pasta naar keuze
parmezaanse kaas, geraspt
teen knoflook, geperst
pimentpuree (piment d’Espelette)
tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
handvol rucola
bosje basilicum, alleen de blaadjes
zout en peper uit de molen
keukenmachine of staafmixer
Snij de onderkant van de groene asperges en snij ze in stukken. Schil de witte asperges, snij de onderste 2 cm eraf en snij de stengels in stukken. Kook de stukken asperges 5 min in gezouten water, of stoom ze beetgaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.
Verhit intussen een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de knoflook met de pimentpuree, de tomaatblokjes, de rucola en de helft van het basilicum. Schep de uitgelekte pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog 5 min, schep de pasta af en toe om. Pureer snel in een keukenmachine de rest van het basilicum met een scheut aspergekookvocht en olijfolie.
Meng er een handje geraspte kaas door en schep de basilicumsaus door de pasta. Serveer direct met geraspte parmezaan erbij.