Pittige quinoa met paddestoelen, cavolo nero en kastanjes

pittige-quinoa
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
200 g

cantharellen, schoongemaakt

75 mL

droge witte wijn

4

portobello’s

12

verse kastanjes, ingekruist

1

teen knoflook, schoongemaakt

500 g

cavolo nero (zwarte kool)

50 mL

olijfolie extra vierge

150 mL

quinoa

1

biologische sinaasappel, schoongeboend

1

kleine rode peper, fijngehakt

Extra

aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 200°C. Leg de cantharellen op een stuk aluminiumfolie van 60 cm groot. Strooi de wijn erbij, leg er aluminiumfolie op en vouw de randjes zo dat je een gesloten, vierkant pakketje krijgt. Leg dit op de bakplaat. Leg de portobello’s er op de bolle kant naast, bestrooi met zout en peper. Leg de kastanjes ernaast. Zet de bakplaat 15 min in het midden van de oven.

Haal de pakketjes uit de oven, leg de portobello’s op een warm bord. Pel de kastanjes en hak ze in grove stukken. Breng een pan met ruim water, zout en de knoflook aan de kook. Ros de cavolo nero van de stelen en doe het blad in de pan. Laat alles 8 min koken en giet het daarna af. Pureer de cavolo nero in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg de olie toe en breng op smaak met zout en peper.

Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de cavolo nero-puree erdoor en laat alles doorwarmen.

Snij met een dunschiller drie dunne schilletjes van de sinaasappelschil. Snij de schillen in piepkleine blokjes. Verdeel de quinoa over vier diepe borden, schep de kastanjes erop en bestrooi met de sinaasappelschilletjes en rode peper.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega