Bittere salade met walnoten

Simpel, fris, bitter en vol van smaak.

bittere salade walnoten
Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Food styling Claartje Lindhout - Recepten Tal Maes
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
150 g

friséesla

100 g

veldsla

1

flinke stronk witlof, blaadjes losgehaald

1

kleine venkel, kern verwijderd en in dunne repen

25 g

walnoten, grof gehakt

Voor de vinaigrette
4 el.

olijfolie

2 el.

walnootolie

2 el.

balsamicoazijn

2

bosuitjes, fijngesneden

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze
Bereiding

Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Meng in een schaal de frisée met veldsla, witlof en venkel. Meng de vinaigrette erdoor en bestrooi met walnoten. Serveer bij de pie.

Voorbereiding

Sla en witlof kun je alvast wassen en de vinaigrette is ook goed voor te bereiden. Wacht wel met het snijden van de venkel en meng pas op het laatst de sla met de dressing.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder