Pizzette met asperges en lente-uitjes

Serveer dit en je tafelgenoten willen nooit meer anders.

pizzette asperges
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
175 g

tarwebloem

2 el.

griesmeel

5 g

verse gist

mespunt suiker

10 mL

olijfolie

1/2 tl.

zout

4

lente-uitjes, in ringen

2

tenen knoflook, fijngehakt

70 mL

olijfolie

grof zeezout en versgemalen peper

200 g

dunne witte en groene asperges, witte geschild

20 g

roomboter

bosje verse kervel, in takjes geplukt

125 mL

crème fraîche

Bereidingswijze
Bereiding

Meng de twee soorten meel in een mengkom en maak er een kuil in. Verkruimel de gist boven de kom. Voeg de suiker toe en schenk er een el water op. Roer de gist en water in het kuiltje met je vingers tot een papje met wat van de bloem. Laat 15 minuten staan tot het papje gaat borrelen. Voeg de olijfolie, het zout en 50 ml water toe en roer goed door. Schep het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed in 10 min glad. Leg in een schone kom, dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten.

Smoor intussen de lente-uitjes en knoflook in de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Kook de asperges 3 à 4 min, tot ze net gaar zijn. Schep de nog warme asperges om met de boter.

Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot dunne ronde pizza’s van 10 cm ø en leg op een bakplaat. Bestrijk de pizzettes met het uienmengsel en verdeel de asperges erover. Bak in een op 250C voorverwarmde oven in ca 5 min bruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met kervel en peper en zout. Serveer met crème fraîche.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega