Asian style aubergine: YES!
sushirijst
zonnebloemolie
ui, in halve ringen
aubergine, in blokjes van 2 cm
rodewijnazijn
sojasaus, plus extra
suiker
maïzena
sperziebonen, gehalveerd
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze goudbruin. Leg een deksel op de pan en laat 10-15 min zachtjes bakken tot de aubergine zacht is; schep het mengsel regelmatig om. Meng intussen in een kommetje de azijn met de sojasaus en suiker; roer tot de suiker is opgelost. Voeg de maïzena toe en meng alles goed.
Meng de sperziebonen en de helft van de chilipeper door de aubergine en stoof alles afgedekt nog ca 4 min mee. Voeg het azijnmengsel toe en schep alles goed om. Laat de aubergine afgedekt nog ca 2 min zachtjes stoven. Serveer met de rijst. Zet extra sojasaus en de rest van de chilipeper op tafel.