Salade van biet en sinaasappel

Bittersweet symphony.

salade-van-biet-en-sinaasappel
Willem Groeneveld
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
2

grote bieten

1

sinaasappels

1 tl.

rodewijnazijn

1 tl.

fijne mosterd

3 el.

olijfolie

50 g

pijnboompitten

bladpeterselie

Bereidingswijze

Kook de bieten in ruim water in 45 min gaar. Laat afkoelen. Rasp de schil van een sinaasappel en snij beide sinaasappels in partjes. Verwijder de witte vliezen. Maak een vinaigrette van azijn, mosterd, olie en zout en peper. Schil de bietjes, snij in plakken en meng de vinaigrette met de biet. Rooster de pijnboompitjes licht in een droge pan. Doe de sinaasappelparten bij de biet, garneer met de pijnboompitten en eventueel wat bladpeterselie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega