Pancakes met ricotta en amandel

Het perfecte ontbijt voor een luie zondag.

pancakes ricotta
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
250 g

ricotta

200 mL

slagroom

200 mL

melk

390 g

bloem

1

zakje bakpoeder

4

eieren

1 tl.

zout

Om te bakken
50 g

boter

Bij het serveren

vloeibare honing

gehakte amandelen

Bereidingswijze
Bereiding

Scheid de eieren in twee kommen. Klop de dooiers en voeg er ondertussen de ricotta, room en melk aan toe en daarna geleidelijk bloem, bakpoeder en zout. Klop de eiwitten halfstijf en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel. Verwarm een grote anti-aanbakpan, laat er wat boter in smelten en giet telkens een paar soeplepels beslag in de pan, zodat er drie tot vijf pannenkoekjes tegelijk bakken.

Bak 1 min, keer ze en bak nogmaals 1 min, of tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm, met wat honing en amandel erover.

Doe een beetje citroen- of sinaasappelrasp door het beslag voor een subtiele citrusondertoon.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega