Tête de moine met kruiden en pruimen

Dit is kaas 2.0.

tete de moine
Styling Eddy Frings – Foodstyling & receptuur Yolanda van der Jagt – Fotografie Petra Steenkamer
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

theezakje lapsang souchong

12

gedroogde pruimen

4 el.

kervel

4 el.

bladpeterselie

2 el.

bieslook, grof gesneden

4 el.

gele bleekselderijblaadjes

1

tête de Moine (monnikshoofd) kaasje

2 el.

olijfolie extra vierge

evt. 4 kopjes lapsang souchong, bij het serveren

Bereidingswijze
Bereiding

Doe de thee en de pruimen in een kommetje en schenk er kokend water overheen. Wel de pruimen tot ze zacht zijn. Scheur de kruiden voor de kruidensla, doe ze in een kom met ijskoud water en laat het zo 10 min staan. Giet het water af en droog de kruiden in de slacentrifuge

Schep de kruidensla in een kom om met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kruidensla over vier borden. Haal de pruimen uit dethee. Leg ze erbij op de borden. Serveer evt met een kopje lapsang souchong.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega