Omgekeerd rode-uientaartje

Een hartige tarte Tatin met rode uien.

image
Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
250 g

bloem

droge gist

50 g

suiker

250 mL

melk

1

ei, losgeklutst

zout

2 el.

gesmolten roomboter

olijfolie

2

rode uien

3

gedroogde vijgen, gehakt

1 tl.

geraspte citroenschil

1 tl.

granaatappelsiroop 

1 el.

honing

Bereidingswijze

Meng de bloem in een beslag kom met de gist en suiker. Voeg al roerend de melk toe en klop tot een glad beslag. Zet de kom 2 uur weg. Klop dan het ei, 1 tl zout en de boter door het beslag. Dek de kom af en laat nog minimaal 4 uur rijzen. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui ringen. Roer de overige ingrediënten erdoor. Laat op laag vuur bijna gaar worden en breng op smaak met een beetje zout.

Zet even weg in een kom. Verwarm je kleinste koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Vet de bodem licht in met wat olijfolie. Schep ca 1 el van het uimengsel in de pan. Giet er een soeplepel beslag op en draai de pan rond om het beslag egaal te verspreiden. Bak tot de bovenkant van de ‘pannenkoek’ droog is. Leg een bord op de koekenpan, keer samen om en laat het taartje met de uienkant boven op het bord glijden. Hou warm en bak zo door tot alle ui en beslag op zijn.

Fotografie Carlfried Verwaayen - Styling Marjolein Vonk - Receptuur en foodstyling Marjolein Wintjes en Eric Meursing
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega