Rigatoni met aubergine, ricotta en basilicum
Heerlijk vegetarisch pastagerecht.

Archief ELLE Eten
Ook zo gek op aubergine? Dit vegetarische pastarecept maak je met een handjevol ingrediënten, waaronder geroosterde aubergine. Je maakt de pasta romig met een flinke klodder ricotta en geeft 'm veel smaak met verse basilicum.
Porties:
4
porties
Voorbereidingstijd:
0
uur
15
minuten
Kooktijd:
0
uur
30
minuten
Totale Tijd:
0
uur
45
minuten
Ingrediënten
2
grote aubergines, in plakjes van 1 cm
extra vierge olijfolie
400
g
rigatoni
250
g
ricotta, in stukjes
1
handvol basilicumblaadjes, gescheurd
optioneel: Parmezaanse kaas ter garnering
Extra: platte ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210ºC. Besmeer de aubergineplakjes aan beide kanten met wat olijfolie, leg ze in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 30 min in de oven zacht en goudbruin.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de rigatoni beetgaar, giet af en besprenkel met olijfolie.
- Schep voorzichtig de aubergine, ricotta en basilicum door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, eventueel met Parmezaanse kaas.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io