Rigatoni met aubergine, ricotta en basilicum

Heerlijk vegetarisch pastagerecht.

rigatoni met aubergine
Archief ELLE Eten

Ook zo gek op aubergine? Dit vegetarische pastarecept maak je met een handjevol ingrediënten, waaronder geroosterde aubergine. Je maakt de pasta romig met een flinke klodder ricotta en geeft 'm veel smaak met verse basilicum. 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 15 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
2

grote aubergines, in plakjes van 1 cm

extra vierge olijfolie

400 g

rigatoni

250 g

ricotta, in stukjes

1

handvol basilicumblaadjes, gescheurd

optioneel: Parmezaanse kaas ter garnering

Extra: platte ovenschaal

Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 210ºC. Besmeer de aubergineplakjes aan beide kanten met wat olijfolie, leg ze in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 30 min in de oven zacht en goudbruin.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rigatoni beetgaar, giet af en besprenkel met olijfolie. 
  3. Schep voorzichtig de aubergine, ricotta en basilicum door de pasta. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct, eventueel met Parmezaanse kaas.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder