Mozzarellataartjes met basilicum

De heilige drie-eenheid uit de Italiaanse keuken verstopt in een taartje.

Mozzarellataartjes met basilicum
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
4

bosuitjes, in dunne ringen

400 g

pizzadeeg

200 g

tomatensaus

4

mozzarellabollen, uitgelekt, in plakjes

125 g

champignons, in plakjes

2

kleine tomaten, in stukjes

olijfolie

versgemalen peper

10

basilicumblaadjes, fijn gesneden

bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Fruit de uiringen glazig in olijfolie. Verwarm de oven op 210ºC. Verdeel het pizzadeeg in 4-6 stukken. Beleg ze eerst met ui, dan met tomatensaus, mozzarella, tomaat en champignon. Bestrooi met peper, zout en basilicum en besprenkel met olijfolie. Bevochtig de randen van het pizzadeeg met water en vouw ze om. Bak de pizza’s in ong 15 min gaar.

Iedere oven is anders, dus houd je pizza’s in de gaten. Hoe langer je ze in de oven zet, hoe krokanter de korst.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega