Kruidensalade met rode basilicum, ingemaakte bietjes en blauwe druiven

kruidensalade
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

rode bietjes, voorgekookt

4 el.

honing of gembersiroop

200 mL

frambozenazijn

100 g

veldsla

100 g

rode basilcum, bijv ocimum basilicum, markt of betere groentewinkel

1

bakje rode koolkiemen of rode taugé (sango sprouts) of wat je kunt krijgen in die kleur

16

rode druiven

lichte olijfolie

1

bakje rode bietenscheuten

peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Schil de bietjes en snij ze in blokjes. Klop de honing los in de azijn en leg de blokjes biet er 30 min in te marineren. Was de sla, droog hem en hussel de blaadjes basilicum en de rode taugé erdoor. Halveer de druiven. Schep de bietenblokjes uit de azijn, laat ze uitlekken in een zeef en schep op elk bord een bergje. Klop 3 el van de azijn met de olijfolie tot een lichte dressing en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over de bieten en garneer met bietenscheuten en de druiven. Schenk er voor het serveren de dressing over.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega