Gemarineerde groente
Heerlijk als fris bijgerecht of voor door een salade.

water
wittewijnazijn
venkelzaad
takjes oregano, gerist
takjes tijm, gerist
blaadjes laurier
krielaardappeltjes (8 min)
worteltjes (5 min)
bosuitjes (5 min)
bloemkoolroosjes (4 min)
broccoliroosjes (4 min)
kleine spruitjes (3 min)
paprika, in repen (2 min)
courgette, in repen (2 min)
olijfolie
radijs, in plakjes
Maak een marinade van water, wittewijnazijn, venkelzaad, oregano, tijm, laurier, zeezout en grof gemalen peper en breng aan de kook. Stoom de groenten boven de kokende marinade volgens de tijden die erachter vermeld staan. Let op dat de marinade niet droogkookt, voeg zo nodig wat warm water toe. Laat de marinade tot 150 ml inkoken. Meng de gezeefde marinade met de olie en de groenten. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Serveer de groenten op kamertemperatuur of warm ze op in de marinade. Meng er vlak voor het serveren plakjes radijs door.