Gemarineerde groente

Heerlijk als fris bijgerecht of voor door een salade.

gemarineerde-groente
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
250 mL

water

60 mL

wittewijnazijn

1 tl.

venkelzaad

3

takjes oregano, gerist

3

takjes tijm, gerist

3

blaadjes laurier

300 g

krielaardappeltjes (8 min)

150 g

worteltjes (5 min)

6

bosuitjes (5 min)

8

bloemkoolroosjes (4 min)

6

broccoliroosjes (4 min)

12

kleine spruitjes (3 min)

1

paprika, in repen (2 min)

1/2

courgette, in repen (2 min)

50

olijfolie

100 g

radijs, in plakjes

Bereidingswijze

Maak een marinade van water, wittewijnazijn, venkelzaad, oregano, tijm, laurier, zeezout en grof gemalen peper en breng aan de kook. Stoom de groenten boven de kokende marinade volgens de tijden die erachter vermeld staan. Let op dat de marinade niet droogkookt, voeg zo nodig wat warm water toe. Laat de marinade tot 150 ml inkoken. Meng de gezeefde marinade met de olie en de groenten. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

À la minute

Serveer de groenten op kamertemperatuur of warm ze op in de marinade. Meng er vlak voor het serveren plakjes radijs door.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega