Taartje met ei en truffel
Perfect voor bij het paasontbijt!

eieren
crème fraîche
boter
fijngehakte kervel
kleine zwarte truffel
bloem
koude boter, in blokjes
ei
melk
zout, witte peper
bloem om te bestuiven
keukenmachine
plasticfolie
ingevette, lage ronde taartvormpjes van 10 cm
schaaf
Meng voor het deeg de bloem met boter, ½ tl zout en 1 mespunt peper in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een samenhangend deeg hebt. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Snij er rondjes uit ter grootte van de taartvormpjes. Bekleed de vormpjes hiermee en zet ze 30 min in de vriezer. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
Bak de taartbodems in 15 min goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormen. Klop de eieren met de crème fraîche, voeg zout en peper toe en bak het mengsel in een pan met antiaanbaklaag al roerend op laag vuur. Voeg zodra het ei begint te stollen de boter toe. Haal van het vuur als het ei gestold maar nog smeuïg is en roer de kervel erdoor. Verdeel het roerei over de deegbakjes, schaaf er plakjes truffel over.