Taartje met ei en truffel

Perfect voor bij het paasontbijt!

image
Archief Elle Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8
Totale Tijd: 0 uur 50 minuten
Ingrediënten
Voor de vulling
10

eieren

2 el.

crème fraîche

2 el.

boter

1 el.

fijngehakte kervel

1

kleine zwarte truffel

Voor het deeg
250 g

bloem

125 g

koude boter, in blokjes

1

ei

2 el.

melk

zout, witte peper

bloem om te bestuiven

Extra

keukenmachine

plasticfolie

8

ingevette, lage ronde taartvormpjes van 10 cm

schaaf

Bereidingswijze

Meng voor het deeg de bloem met boter, ½ tl zout en 1 mespunt peper in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. Voeg het ei en de melk toe en laat de machine kort draaien tot je een samenhangend deeg hebt. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap. Snij er rondjes uit ter grootte van de taartvormpjes. Bekleed de vormpjes hiermee en zet ze 30 min in de vriezer. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

Bak de taartbodems in 15 min goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormen. Klop de eieren met de crème fraîche, voeg zout en peper toe en bak het mengsel in een pan met antiaanbaklaag al roerend op laag vuur. Voeg zodra het ei begint te stollen de boter toe. Haal van het vuur als het ei gestold maar nog smeuïg is en roer de kervel erdoor. Verdeel het roerei over de deegbakjes, schaaf er plakjes truffel over.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega