Geschikt voor vegetariërs!
- Gesponsord door Smaeck -
bakjes Crème Américain Mediterraan
hamburgerbroodjes
aubergine
mespunt komijnpoeder
tomaten
augurken
gekookt ei
kropsla
zoetzure zilveruitjes
olijven
wortel, julienne
kappertjes
olijfolie
Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak ze goud bruin in een licht geoliede koekenpan.
Snij van de aubergine dunne plakken, smeer deze in met olijfolie en grill ze beetgaar. Bestrooi daarna, naar smaak met wat peper en zout en komijnpoeder.
Snij de augurk, de tomaat en het ei in plakken. Meng de wortel julienne met de zoetzure zilveruitjes. Bak de kappertjes in 30 seconden krokant in een scheut hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg op de ene helft van het hamburgerbroodje wat knapperige sla, een plakje tomaat en een plak gegrilde aubergine.
Maak van de Crème Américain Mediterraan een hamburger met een grote steker. Leg de burger van Crème Américain op de gegrilde aubergine. Beleg met een paar plakjes ei, augurk en wat van de zoetzure wortelsalade. Strooi wat knapperige kappertjes over de burger. Serveer direct.
Serveer eventueel met een saus van yoghurt, wat verse knoflook, gehakte kruiden en komijnpoeder.