Hamburger van Crème Américain Mediterraan met aubergine en wortel

Geschikt voor vegetariërs!

hamburger creme americain
Receptuur Jacob Jan Boerma, fotografie Remko Kraaijenveld, foodstyling Vanja van der Leeden, styling Lisa van der Klok

- Gesponsord door Smaeck - 

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
4

hamburgerbroodjes

1

aubergine

1

mespunt komijnpoeder

2

tomaten

2

augurken

1

gekookt ei

kropsla

zoetzure zilveruitjes

olijven

1

wortel, julienne 

kappertjes

olijfolie

Bereidingswijze
Bereiding

Snij de hamburgerbroodjes doormidden en bak ze goud bruin in een licht geoliede koekenpan.

Snij van de aubergine dunne plakken, smeer deze in met olijfolie en grill ze beetgaar. Bestrooi daarna, naar smaak met wat peper en zout en komijnpoeder.

Snij de augurk, de tomaat en het ei in plakken. Meng de wortel julienne met de zoetzure zilveruitjes. Bak de kappertjes in 30 seconden krokant in een scheut hete olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.

Leg op de ene helft van het hamburgerbroodje wat knapperige sla, een plakje tomaat en een plak gegrilde aubergine.

Maak van de Crème Américain Mediterraan een hamburger met een grote steker. Leg de burger van Crème Américain op de gegrilde aubergine. Beleg met een paar plakjes ei, augurk en wat van de zoetzure wortelsalade. Strooi wat knapperige kappertjes over de burger. Serveer direct.

Serveer eventueel met een saus van yoghurt, wat verse knoflook, gehakte kruiden en komijnpoeder.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega