Tomatenpasta

Chef-kok Anne Sjimonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim 40 oude tomatenrassen. In EIVISSA The Ibiza Cookbook deelt ze recepten die een mix zijn van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken. Wij delen er drie, waaronder deze tomatenpasta.

tomatenpasta
Eivissa the Cookbook
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6
Ingrediënten
Ingrediënten
500 g

tomaten in zoveel mogelijk verschillende kleuren, grof gesneden

500 g

penne

80 mL

extra vergine olijfolie

grote bos basilicum, met de blaadjes eraf getrokken

grote bos bieslook, gesneden

500 g

mozzarella

zout en peper

Bereidingswijze
Bereiding

Doe de tomaten in een salade-kom en besprenkel ze met twee flinke snuffen zout. Zet het 20 minuten weg. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet de pasta af en voeg toe aan de tomaten. Besprenkel met olijfolie en de kruiden. Trek de mozzarella uit elkaar in kleine stukjes en voeg toe bij de tomaten en pasta in de kom. Schud grondig door elkaar zodat olie en kruiden goed kunnen intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Uit het kookboek Eivissa the Ibiza cookbook

Eivissa the Cookbook

Wat kost dat? €24,99
Waar? Bol.com

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega