Kleine pizza’s met zomergroenten

Perfect voor bij de barbecue.

zomerse-lichte-gerechten
ELLE Eten

Ingrediënten

Voor de pizzabodems

  • 500 g tarwebloem
  • 4 el grove polenta
  • 7 g droge gist
  • 1 tl zout

    Bereiding

    Meng bloem, polenta, zout en gist in een grote mengkom. Schenk er 300 ml lauwwarm water bij, meng goed en kneed in ca 10 min tot een glad deeg. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rijzen. Kneed nogmaals door, verdeel in 16 bolletjes en dek af met een theedoek. Laat de oven 30 min voorverwarmen op de hoogste stand, zodat hij echt heet wordt, (liefst 300 C). Laat een zware bakplaat mee voorverwarmen. Zet de oven net voordat de pizza’s erin gaan op grillstand.

    Toppings

    Beleg 4 bodems met 100 g gorgonzola. Bak ze op de bakplaat in 2-3 min knapperig en bruin. Snij 1 geroosterde rode paprika (uit een pot) in repen, schep om met 50 g rucola en verdeel dit over de pizza’s als ze net uit de oven komen.

    Beleg 4 bodems met salsa verde of olijventapenade en verdeel er 200 g in plakjes gesneden verse tonijn over. Zet ze een bakplaat in de oven en bak ze in 2-3 min knapperig. Schaaf 1 grote courgette in dunne plakken, schep ze om met olijfolie, in stukken gescheurde muntblaadjes en grof zeezout en en verdeel dit over de pizza’s als net uit de oven komen.

    Beleg 4 bodems met 150 g in stukjes gesneden taleggio. Zet ze een bakplaat in de oven en bak ze in 2-3 min knapperig. Blancheer 200 g aspergetips, spoel koud en schep om met olijfolie, witte balsamico-azijn, peper en zout en verdeel dit over de pizza’s als net uit de oven komen.

    Beleg 4 bodems met stukken mozzarella en daarop een plak parmaham. Zet ze een bakplaat in de oven en bak ze in 2-3 min knapperig. Meng 200 g dubbelgedopte, licht gekookte tuinbonen met geraspte schil en sap van ½ citroen, 2 el olijfolie, en 25 g grof geraspte pecorino. Verdeel dit over de pizza’s als net uit de oven komen.

    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Vega