Pie met pompoen en paddestoelen

kleine pompoen (ca 1400 g)
olijfolie
ui, fijngesneden
tenen knoflook, fijngesneden
stengels bleekselderij, in plakjes
rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in repen
blikje tomatenpuree (70 g)
pikant paprikapoeder
takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
groentebouillon
rode wijn
gemengde paddestoelen (bijv shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons), in grove stukken en schoongeveegd
zwarte olijven (bijv kalamata), ontpit
crème fraîche
peper en zout uit de molen
plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
eidooier, losgeklopt
bloem om te bestuiven
Snij de pompoen in stukken, verwijder de schil en zaden en snij het vruchtvlees in blokjes van ca 2½ cm. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak ze 2 min mee. Voeg de pompoen, tomatenpuree, paprikapoeder en rozemarijn toe en schenk de bouillon en rode wijn erbij. Laat de Voeg de paddenstoelen en olijven toe en laat alles met deksel schuin op de pan nog 10-15 min stoven tot de pompoen gaar is. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200°C. Schep de gestoofde groenten met saus in een grote, passende ovenschaal (de vulling moet tot aan de rand komen).groenten op matig vuur 20 min stoven; schep zo nu en dan om.
Voeg de paddenstoelen en olijven toe en laat alles met deksel schuin op de pan nog 10-15 min stoven tot de pompoen gaar is. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven op 200°C. Schep de gestoofde groenten met saus in een grote, passende ovenschaal (de vulling moet tot aan de rand komen).
Leg 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de randen van de schaal met wat eigeel en plak de lap deeg erop. Snij overhangende stukken deeg weg. Maak met de overige plakjes bladerdeeg versiering en plak ze met wat eigeel op het deegdeksel. Bestrijk het hele deksel met eigeel.
Bak de pie 15-20 min in de oven tot het deksel goudbruin en gaar is. Serveer met de knolselderijpuree en salade.