Pompoenbroodjes met geroosterde paprikarelish

Zo heb je pompoen nog nooit gegeten!

pompoenbroodjes
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
375 g

bloem

1 1/2 tl.

instant gist

50 g

boter

250 g

pompoen, gaargekookt

1

ei, losgeklopt

4 el.

maple syrup (of ahornsiroop)

1/2 tl.

kaneel

Voor de relish
100 g

groene olijven met piment, grof gehakt

2

geroosterde paprika’s uit pot, grof gehakt

1

bosje platte peterselie, grof gehakt

1

teen knoflook, geperst

60 mL

olijfolie

1 tl.

grove mosterd

Extra

keukenmachine

Bereidingswijze
Bereiding

Roer bloem en gist door elkaar. Meng de helft van de boter, pompoen, ei, maple syrup, kaneel en 50 ml water door elkaar en pureer in de keukenmachine. Meng dit door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 60 min rijzen.

Strooi een beetje bloem op het werkvlak en kneed het deeg nogmaals goed door. Vorm er 12 kleine bolletjes van en leg ze op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven op 220˚C. Laat de bolletjes nog 30 min afgedekt rijzen. Smelt de resterende boter en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes in 15 min goudbruin.

Meng voor de relish de olijven, paprika en peterselie met knoflook, olie en mosterd. Laat 30 min staan voor gebruik. Serveer bij de (warme) broodjes. Lekker met oude kaas.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega