Pompoenbroodjes met geroosterde paprikarelish
Zo heb je pompoen nog nooit gegeten!

bloem
instant gist
boter
pompoen, gaargekookt
ei, losgeklopt
maple syrup (of ahornsiroop)
kaneel
groene olijven met piment, grof gehakt
geroosterde paprika’s uit pot, grof gehakt
bosje platte peterselie, grof gehakt
teen knoflook, geperst
olijfolie
grove mosterd
keukenmachine
Roer bloem en gist door elkaar. Meng de helft van de boter, pompoen, ei, maple syrup, kaneel en 50 ml water door elkaar en pureer in de keukenmachine. Meng dit door de bloem en kneed tot een soepel deeg. Dek af met plasticfolie en laat 60 min rijzen.
Strooi een beetje bloem op het werkvlak en kneed het deeg nogmaals goed door. Vorm er 12 kleine bolletjes van en leg ze op een ingevette bakplaat. Verwarm de oven op 220˚C. Laat de bolletjes nog 30 min afgedekt rijzen. Smelt de resterende boter en bestrijk de bolletjes ermee. Bak de broodjes in 15 min goudbruin.
Meng voor de relish de olijven, paprika en peterselie met knoflook, olie en mosterd. Laat 30 min staan voor gebruik. Serveer bij de (warme) broodjes. Lekker met oude kaas.