Gratin van knol, kool en pompoen

gratin
Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
1

ui, gesnipperd

2

tenen knoflook, gesnipperd

olijfolie om in te bakken

2

blikken gepelde tomaten

1 L

groentebouillon

1

kleine knolselderij (ca 500 g)

500

pompoen

1/2

Chinese kool (ca 400 g)

bollen buffelmozzarella of 200 g cheddar

4 el.

geraspte Parmezaanse kaas

2 el.

witbroodkruim (bijv gemalen voorgebakken broodje)

2

takjes tijm, gehakt

peper en zout

Extra: ovenschaal ca 25 x 30 x 5 cm

Bereidingswijze

Fruit ui en knoflook glazig in een kookpan in wat olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, stamp ze kapot en kook de saus af en toe roerend in tot een dikke substantie. Breng op smaak met peper en zout en evt wat suiker. Breng de bouillon aan de kook. Schil knolselderij en pompoen en snij ze in gelijke dunne plakken.

Snij de bladeren los van de kool en verwijder het witte deel uit de bladeren.Kook de plakken knolselderij en pompoen in etappes net gaar in de bouillon. Schep uit de pan op een droge theedoek. Blancheer de koolbladeren en droog ze ook op een doek. Snij de mozzarella in dunne plakken.

Verwarm de oven voor op 190°C. Maak een laagje tomatensaus op de bodem van de schaal. Maak met de groenten en mozzarella lagen met daartussen steeds wat saus tot de schaal vol is en/of de groenten op zijn. Meng de parmezaan met het broodkruim en verdeel het over de laatste laag. Bak het gerecht in ca 40 min gaar en mooi bruin. Bestrooi vlak voor het serveren met fijn gehakte tijm.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega