Verfrissende komkommergranité

Als amuse óf als cocktail met gin of wodka erin.

verfrissende komkommergranité
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
600 mL

versgeperst komkommersap

2

limoenen

4 el.

honing

snuf cayennepeper

2 el.

wittewijnazijn

2

stengels bleekselderij

Extra

sapcentrifuge

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Schil de komkommer en de bleekselderij en doe dit door de sapcentrifuge.
  2. Voeg aan het sap de azijn, honing en limoensap toe.
  3. Breng op smaak met cayennepeper en zout.
  4. Zet in de vriezer in een platte schaal en rasp er iedere 15 minuten met een vork doorheen.
  5. Garneer met wat munt om de frisheid van de granité naar boven te brengen.

Serveer de granité om het smaakpalet te neutraliseren na de borrel of als tussengerecht voor het dessert.

Of maak van de komkommergranité een mooi aperitief door een paar lepels in een glas te doen en er een scheutje gin of wodka aan toe te voegen

Receptuur Mooiwatplantendoen.nl en Jonathan Karpathios

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega