Watermeloen-tomaten salade met geitenkaas

Chef-kok Anne Sijmonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim veertig oude tomatenrassen.

Watermeloen salade
Eivissa the Ibiza cookbook

Chef-kok Anne Sijmonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim veertig oude tomatenrassen. In EIVISSA The Ibiza Cookbook deelt ze recepten die een mix zijn van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken. Wij delen er drie, waaronder deze watermeloen-tomatensalade met geitenkaas.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1/2

rode ui, zo dun mogelijk gesneden

500 g

watermeloen, in blokjes

4

grote tomaten (rode, groene, gele en oranje) in achten gesneden

60 g

ontpitte zwarte olijven

handvol basilicum blaadjes, in reepjes

120 g

zachte geitenkaas

extra vergine olijfolie

gerijpte sherry azijn

zwarte peper en zout

Bereidingswijze
Bereiding

Laat de uienringen 15 minuten weken in een bak met ijskoud water. Giet ze af en dep droog met wat keukenpapier. Meng alles de olijven en de basilicum in een schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en druppel wat olijfolie eroverheen, doe er een scheutje gerijpte sherry azijn bij en breng op smaak met peper en zout.

Uit het kookboek Eivissa the Ibiza cookbook

Eivissa: The Ibiza Cookbook

Wat kost dat? €24,99
Waar? Bol.com

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega