Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten

tartaar
Michaël Roulier
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
1

kleine aubergine (violet)

olijfolie

300 g

superverse tonijn

1

goed rijpe granaatappel

scheutje sojasaus

1 el.

limoensap


handvol rucola, gescheurd

handvol rucola, gescheurd

klein bosje koriander, alleen de blaadjes

versgemalen roze peper (of vierseizoenenpeper)

fleur de sel (of versgemalen zeezout)

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele min op hoog vuur. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Snijd de tonijn in piepkleine dobbelsteentjes en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Zet de tonijn in de koelkast. Halveer de granaatappel lepel de pitjes eruit, en verwijder eventuele stugge vliesjes.

Klop een marinade van 1 el olijfolie, een scheutje sojasaus en het limoensap. Schep de aubergine en de granaatappelpitjes voorzichtig door de tonijn en schenk de marinade erover. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Laat de smaken nog 15 min in de koelkast intrekken.

Meng vlak voor serveren de koriander en rucola door de tartaar en proef of er extra zout of peper bij moet. Schep de tartaar (evt met behulp van ringen) in cirkels op de borden en serveer met sneetjes geroosterd stokbrood.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega