Tartaar van aubergine en tonijn met granaatappelpitten
Een twist op de klassieke tonijntartaar!

Michaël Roulier
Gek op tonijntartaar? Probeer dan eens deze variant met aubergine en granaatappelpitjes.
Porties:
4
Totale Tijd:
1
uur
0
minuten
Ingrediënten
1
kleine aubergine (violet)
olijfolie
300
g
superverse tonijn
1
goed rijpe granaatappel
scheutje sojasaus
1
el.
limoensap
handvol rucola, gescheurd
handvol rucola, gescheurd
klein bosje koriander, alleen de blaadjes
versgemalen roze peper (of vierseizoenenpeper)
fleur de sel (of versgemalen zeezout)
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele min op hoog vuur. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. Snijd de tonijn in piepkleine dobbelsteentjes en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Zet de tonijn in de koelkast. Halveer de granaatappel lepel de pitjes eruit, en verwijder eventuele stugge vliesjes.
- Klop een marinade van 1 el olijfolie, een scheutje sojasaus en het limoensap. Schep de aubergine en de granaatappelpitjes voorzichtig door de tonijn en schenk de marinade erover. Breng op smaak met peper en fleur de sel. Laat de smaken nog 15 min in de koelkast intrekken.
- Meng vlak voor serveren de koriander en rucola door de tartaar en proef of er extra zout of peper bij moet. Schep de tartaar (evt met behulp van ringen) in cirkels op de borden en serveer met sneetjes geroosterd stokbrood.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io