Coleslaw met dadels en grapefruit

zomerse-lichte-gerechten
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
500 g

witte kool, fijngesneden

1

winterpeen, fijngesneden

1/2

fijn zeezout

2

frisse appels, in kleine stukjes

2

rode grapefruits

1

sjalotjes, zeer fijn gesnipperd

2

granaatappels

2 el.

witte wijnazijn

3 tl.

fijne mosterd

10

verse medjouldadels, ontpit

(eventueel 4-6 el halfvolle yoghurt)

Bereidingswijze

Bestrooi kool en wortel met zout. Schenk sap van 1 grapefruit over de appelstukjes, roer met sjalotjes door de kool. Pers 1 granaatappel uit, meng sap met azijn en mosterd en voeg toe aan het koolmengsel. Hak 4 van de dadels in stukjes en voeg ook dit toe (met evt. yoghurt). Laat afgedekt 30 min staan, niet koud. Schep kool nog een keer om, strijk glad en decoreer met granaatappelpitjes, grapefruitpartjes en in de lengte gehalveerde dadels.

‘Weeg’ de granaatappels in de hand, ze moeten zwaar aanvoelen. Koop 1-2 exemplaren extra, voor het geval ze binnenin toch al wat verdroogd zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega