Coleslaw met dadels en grapefruit

witte kool, fijngesneden
winterpeen, fijngesneden
fijn zeezout
frisse appels, in kleine stukjes
rode grapefruits
sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
granaatappels
witte wijnazijn
fijne mosterd
verse medjouldadels, ontpit
(eventueel 4-6 el halfvolle yoghurt)
Bestrooi kool en wortel met zout. Schenk sap van 1 grapefruit over de appelstukjes, roer met sjalotjes door de kool. Pers 1 granaatappel uit, meng sap met azijn en mosterd en voeg toe aan het koolmengsel. Hak 4 van de dadels in stukjes en voeg ook dit toe (met evt. yoghurt). Laat afgedekt 30 min staan, niet koud. Schep kool nog een keer om, strijk glad en decoreer met granaatappelpitjes, grapefruitpartjes en in de lengte gehalveerde dadels.
‘Weeg’ de granaatappels in de hand, ze moeten zwaar aanvoelen. Koop 1-2 exemplaren extra, voor het geval ze binnenin toch al wat verdroogd zijn.