De ultieme wintersnack: vezelrijke frietjes van pompoen

Verwarm die oven maar vast voor, ze zijn namelijk klaar in een handomdraai.

frietjes pompoen
Getty Images

Herfstmaal op tafel zetten? Ga naast de paddestoelensoep, de ovenschotels en de kaasfondue eens voor pompoenfriet. Het lichtzoete broertje van de originele variant, die naast lekker ook nog eens gezond is. Vol met vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten namelijk – mooi meegenomen. Onze collega's van Women's Health kwamen met een fijn recept. En dit is 'm.

Meer pompoen! Wij tippen nog 9 recepten >

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Voorbereidingstijd: 0 uur 10 minuten
Kooktijd: 0 uur 30 minuten
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

pompoen

1 tl.

olijfolie

1 tl.

paprikapoeder

1 tl.

knoflookpoeder

grof zeezout

Optioneel

parmezaanse kaas

geroosterde pompoenpitten

Bereidingswijze
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor 200 graden.
  2. Snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten en de schil. 
  3. Verklein de pompoen verder tot reepjes.
  4. Stop de reepjes in een kom en mix met de kruiden.
  5. Verdeel de friet over een met bakpapier bedekte bakplaat en stop ze in de oven. Laat ze hier zo'n 30 tot 40 minuten in zitten, tot ze een knapperige rand hebben. Vergeet niet tussendoor te draaien.  
  6. Maak eventueel af met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten.

 

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega