Warme olijven met citroen

Wist je dat je olijven ook warm kunt serveren?

warme-olijven
Charlona Teerlink
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 10 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten

kleine citroen (biologisch), schoongeboend

venkelzaad

gemengde olijven met pit (verschillende kleuren)

tenen knoflook, gepeld

takjes rozemarijn, in stukjes

takjes tijm, in stukjes

gedroogde chilipeper uit de molen

Extra: vijzel, cocktailprikkers

Bereidingswijze

Snij met een scherp mes (of een zesteur) dunne reepjes schil van de citroen af (alleen het geel). Pers de citroen uit. Kneus het venkelzaad in een vijzel. Meng in een ovenschaaltje de olijven met de citroenschilletjes, het citroensap, het venkelzaad, de knoflooktenen, 2 takjes rozemarijn en 4 takjes tijm. Maal er wat chilipeper over. Laat de olijven een dag op kamertemperatuur marineren; schep ze af en toe om.

Verwarm de oven tot 200°C. Schuif de olijven in de oven en bak ze ca 15 min tot ze warm zijn. Maal er nog wat chilipeper over, garneer met de overgebleven takjes rozemarijn en tijm en dien ze warm met prikkers op.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega