Warme olijven met citroen
Wist je dat je olijven ook warm kunt serveren?

kleine citroen (biologisch), schoongeboend
venkelzaad
gemengde olijven met pit (verschillende kleuren)
tenen knoflook, gepeld
takjes rozemarijn, in stukjes
takjes tijm, in stukjes
gedroogde chilipeper uit de molen
Extra: vijzel, cocktailprikkers
Snij met een scherp mes (of een zesteur) dunne reepjes schil van de citroen af (alleen het geel). Pers de citroen uit. Kneus het venkelzaad in een vijzel. Meng in een ovenschaaltje de olijven met de citroenschilletjes, het citroensap, het venkelzaad, de knoflooktenen, 2 takjes rozemarijn en 4 takjes tijm. Maal er wat chilipeper over. Laat de olijven een dag op kamertemperatuur marineren; schep ze af en toe om.
Verwarm de oven tot 200°C. Schuif de olijven in de oven en bak ze ca 15 min tot ze warm zijn. Maal er nog wat chilipeper over, garneer met de overgebleven takjes rozemarijn en tijm en dien ze warm met prikkers op.