Chipotlequesadillas met zwarte bonen en guacamole

Deze keer in de hitparade: receptschrijver Tal Maes’ favoriete Mexicaanse peper, in een tosti in Amerikaanse stijl.

mextosti
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 8 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
8

Middelgrote (meergranen)tortilla’s

200 g

geraspte belegen kaas

200 g

feta, verkruimeld

1

blik (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt

3

bosuitjes, in dunne ringen

1

kleine rode paprika, zaadjes verwijderd, in kleine blokjes

Handje verse koriander, grof gehakt

Chipotle hot sauce naar smaak

125 mL

Zure room

Voor de guacamole
1

rijpe tomaat

3

rijpe avocado’s, in blokjes

1/2

rode ui, gesnipperd

1

rode chilipeper, fijngehakt

Flinke hand verse koriander, fijngehakt

1

limoen, geperst

Bereidingswijze

Maak eerst de guacamole. Kruis de tomaat onderop in en leg hem enkele seconden in een pan met kokendheet water, tot de velletjes onderop los beginnen te laten. Spoel onder koud water en ontvel de tomaat. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Prak met een vork in een schaaltje de blokjes avocado samen met de tomaat, ui, chilipeper, koriander niet al te fijn (er mogen nog stukjes in zitten). Breng op smaak met limoensap, zout en gewone peper.

Verwarm een zware koekenpan op matig vuur voor. Leg er een tortilla in en verdeel er 50 g belegen kaas, 50 g feta, ¼ van de zwarte bonen, wat bosuitjes, paprika en koriander over. Besprenkel met wat van de hot sauce (of verdeel er ½ fijngehakte chipotle met wat saus uit het blikje over). Dek af met een tweede tortilla en bak op laag tot matig vuur enkele min tot de onderkant goudbruin is en de kaas is gesmolten. Keer de tortilla met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin. Leg de quesadilla op een plank en snij in 6 punten. Bak de rest van de quesadillas op dezelfde manier. (Houd de hele gebakken quesadillas eventueel in een oven van 200°C warm, terwijl je de rest bakt.) Serveer meteen met guacamole en zure room.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega