Indiase auberginecurry

Een auberginecurry uit India, lekker met basmatirijst en naan.

indiase-auberginecurry
Michaël Roulier
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
8

lange, smalle (Turkse) aubergines

olijfolie

2

teentjes knoflook, fijngehakt

1 el.

geraspte verse gemberwortel

1

ui, gesnipperd

125 mL

yoghurt

2

tomaten, in plakjes

1 tl.

gemalen komijn

1 tl.

milde kerriepasta

1 tl.

garam masala kerriepoeder

1

bosje koriander, gehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210ºC. Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 25 min in de oven. Fruit in knoflook, gember en ui zachtjes tot de ui glazig is. Voeg de yoghurt toe, samen met de tomaat en de aubergine. Schep de komijn, de kerriepasta en garam masala erdoor. Bak nog 10 min op laag vuur, proef dan of het gerecht gekruid genoeg is. Bestrooi met koriander.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega