Salade van knapperige groenten en geitenhangop

Met radijs en groene asperges.

salade
Carlfried Verwaayen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten
Voor de hangop
500 g

geitenyoghurt

1

teentje knoflook

1/2 tl.

zout en peper uit de molen

Voor de salade
1

bos groene asperges, de harde eindjes verwijderd

1

bos radijsjes, schoon en in schijfjes

100 g

rucola

1

klein bosje dille (ca 15g)

het sap van 1/2 citroen

1 el.

olijfolie extra vergine

handvol verse muntblaadjes, gescheurd

Extra: een schone theedoek

Bereidingswijze

Leg de theedoek in een zeef en zet die op een grote kom. Giet de yoghurt erin en roer knoflook en zout erdoor. Dek de yoghurt losjes af met folie en zet een nacht in de koelkast.

Breng voor de salade een pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de asperges 2 min, giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Snij schuin in stukken en meng in een kom met de radijsjes en rucola. Schep de kruiden erdoor. Schenk citroensap en olie erover en schep de salade om. Verdeel het over 4 grote of 6 kleinere glaasjes. Lepel er een lik hangop op, maal er wat zware peper over en serveer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega