Salade van knapperige groenten en geitenhangop
Met radijs en groene asperges.

geitenyoghurt
teentje knoflook
zout en peper uit de molen
bos groene asperges, de harde eindjes verwijderd
bos radijsjes, schoon en in schijfjes
rucola
klein bosje dille (ca 15g)
het sap van 1/2 citroen
olijfolie extra vergine
handvol verse muntblaadjes, gescheurd
Extra: een schone theedoek
Leg de theedoek in een zeef en zet die op een grote kom. Giet de yoghurt erin en roer knoflook en zout erdoor. Dek de yoghurt losjes af met folie en zet een nacht in de koelkast.
Breng voor de salade een pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de asperges 2 min, giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Snij schuin in stukken en meng in een kom met de radijsjes en rucola. Schep de kruiden erdoor. Schenk citroensap en olie erover en schep de salade om. Verdeel het over 4 grote of 6 kleinere glaasjes. Lepel er een lik hangop op, maal er wat zware peper over en serveer.