Kaasfondue met verse vijgen

Wie houd er niet van een kaasfondue op zijn tijd?

kaasfondue vijgen
Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6 porties
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
Voor de kaasfondue
500 g

oude boerenkaas, geraspt

500 g

gruyère kaas, geraspt

500 g

fontina kaas, geraspt

1

fles droge cava

1 el.

maïzena

Voor de knoflooktoast
1

walnotenbrood, in dunne plakken

6 el.

olijfolie

tenen knoflook, gepeld

Voor de vijgen
10

verse rijpe vijgen, gewassen en in vieren gesneden

Extra

grillpan 

Bereidingswijze
Bereiding

Vermeng de maïzena met 2 el cava tot een vloeibaar papje en zet apart. Verwarm 600 ml cava in een hoge pan en voeg al roerend de geraspte kazen toe. Laat de gesmolten kaas goed heet worden, maar blijf roeren want het verbrandt snel. Roer het maïzenapapje er doorheen.Laat nog even zacht doorkoken om te binden. Als de kaasfondue te dik is, voeg dan wat cava toe.

Voor het toast verwarm je een grillpan op hoog vuur en bestrijk deze met wat van de olijfolie. Besmeer de plakken brood met olijfolie en bak deze aan twee kanten op de grillpan tot er een grillpatroon zichtbaar is. Laat de toast afkoelen en wrijf de knoflook er overheen. Serveer de verse vijgen ernaast.

Kaasfondue wordt lichter verteerbaar als je er verse ananas bij eet.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega