Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt

We flamberen deze gekaramelliseerde ananastoortsen met rum. Kijk uit voor je wenkbrauwen en santé!

gekaramelliseerde ananas
Receptuur, styling en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 0 uur 40 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
1

ananas

40 g

walnoten, grof gehakt

glaasje rum

1

bakje dikke kokosyoghurt (bv Coco Start van Abbot Kinney’s)

Voor de misokaramel
1

limoen

1

vanillestokje

10 el.

poedersuiker

2 tl.

chilivlokken

2 el.

shiro miso

Bereidingswijze

Stook de barbecue op tot 180-200°C. Als de kooltjes rood gloeien en niet meer vlammen is de barbecue klaar voor gebruik.Rasp intussen voor de misokaramel de schil van de limoen en hou deze apart. Halveer de limoen en knijp het sap uit in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan het limoensap, samen met de poedersuiker, de chilivlokken, de miso en 2-3 el water.

Snij de ananas in de lengte doormidden met de kuif er nog aan. Snij de helften weer in lange parten, verwijder de harde kern. Kerf de parten in met een mes, bestrijk met misokaramel en laat even staan.

Rooster de walnoten in een pannetje op de barbecue. Leg de ananasparten op het rooster van de barbecue en rooster ze 10 min per kant of tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Verwarm de rum in een steelpannetje, steek aan met een lange lucifer, giet over de ananassen en flambeer ze. Doe de resterende misokaramel bij de geroosterde walnoten in het pannetje en laat licht karamelliseren. Bedruip er de ananas mee en serveer met koude kokosyoghurt en limoenrasp.

Receptuur, styling en foodstyling Vanja van der Leeden, fotografie Remko Kraaijeveld

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van BBQ