Scandinavische kersensoep

In Hongarije eten ze het als voorgerecht maar de Scandinaviërs hebben het tot afsluiter van een diner verheven.

scandinavische-kersensoep
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4 porties
Totale Tijd: 1 uur 0 minuten
Ingrediënten

sap van 1 citroen

1

vanillestokje

200 g

fijne kristalsuiker

300 mL

slagroom

2 el.

poedersuiker

1

zakje vanillesuiker

1 el.

maïzena of aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet een schaal, de gardes van een handmixer en de slagroom in de diepvries. Was en ontpit de kersen. Schenk het citroensap met 150 ml water in een pan met dikke bodem. Splits het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer het met de suiker door het citroensap. Leg ook de halve vanillestokjes in de pan, breng het vocht aan de kook en laat het 5 min zachtjes koken.

Schep de kersen door de vanillesiroop in de pan en laat nog eens 5 min zacht koken. Meng een lepel van het stoofvocht in de pan met de maïzena. Roer het maïzenapapje – zonder klontjes – door de kersen en laat opnieuw 5 min koken. Laat de kersensoep dan in de pan afkoelen.

Klop vlak voor serveren de slagroom stijf met een mixer, voeg daarbij beetje bij beetje de poeder- en vanillesuiker toe. Serveer de kersensoep in de ijskoude schaal en schep er royaal slagroom op.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega