Supertosti met verse kruiden
Weer eens wat anders dan de standaard combinatie ham-kaas.

dikke sneetjes brood
verse doperwtjes
peultjes, gehalveerd
zachte boter, de helft gezouten
kleine bosjes bieslook, fijngesneden
handenvol postelein of rucola
peper
porties La vache qui rit (of andere smeerkaas)
potje pesto rosso of ‘caviar de tomate’
2 grote stukken aluminiumfolie, grillpan
Leg op 1 kant van elk vel folie 50 g doperwten en 50 g peultjes. Vouw de andere helft er op en de hoeken naar binnen zodat je een grote envelop krijgt. Grill de pakketjes ong 15 min in de grillpan op halfhoog vuur, keer regelmatig. Meng boter, bieslook en peper. Snij in 2 sneetjes brood 5 tot 6 diepe schuine inkepingen. Leg de overgebleven peultjes erop en besmeer het mengsel met ruim boter.
Leg het brood op de grill, met de peultjeskant naar beneden, en laat 6-7 min grillen op halfhoog vuur, keer halverwege om. Bak hierna in de pan de overige sneetjes knapperig. 4Meng de postelein met de kaas. Besmeer het ‘kale’ brood met pesto, beleg met het kaasmengsel en dek af met het ‘groentebrood’. Serveer direct. Lekker met een frisse salade en tomatensap.Bekijk ook deze 25 goed belegde boterhammen >