Supertosti met verse kruiden

Weer eens wat anders dan de standaard combinatie ham-kaas.

tosti
ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2 porties
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
4

dikke sneetjes brood

100 g

verse doperwtjes

150 g

peultjes, gehalveerd

60 g

zachte boter, de helft gezouten

2

kleine bosjes bieslook, fijngesneden

2

handenvol postelein of rucola

peper

4

porties La vache qui rit (of andere smeerkaas)

1

potje pesto rosso of ‘caviar de tomate’

Extra:

2 grote stukken aluminiumfolie, grillpan

Bereidingswijze

Leg op 1 kant van elk vel folie 50 g doperwten en 50 g peultjes. Vouw de andere helft er op en de hoeken naar binnen zodat je een grote envelop krijgt. Grill de pakketjes ong 15 min in de grillpan op halfhoog vuur, keer regelmatig. Meng boter, bieslook en peper. Snij in 2 sneetjes brood 5 tot 6 diepe schuine inkepingen. Leg de overgebleven peultjes erop en besmeer het mengsel met ruim boter.

Leg het brood op de grill, met de peultjeskant naar beneden, en laat 6-7 min grillen op halfhoog vuur, keer halverwege om. Bak hierna in de pan de overige sneetjes knapperig. 4Meng de postelein met de kaas. Besmeer het ‘kale’ brood met pesto, beleg met het kaasmengsel en dek af met het ‘groentebrood’. Serveer direct. Lekker met een frisse salade en tomatensap.Bekijk ook deze 25 goed belegde boterhammen >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega