Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes
Want tajines kan je ook vegetarisch maken!

zonnebloemolie
ui, gesnipperd
teen knoflook, in dunne plakjes
vacuüm verpakte kastanjes, gehalveerd (groentewinkel)
spruitjes, gehalveerd
saffraan
gemberpoeder
kaneel
rode peper, ontzaad en in reepjes
blik kikkererwten, gewassen
olijfolie
stukjes eekhoorntjesbrood
peper en zout
extra vergine olijfolie
vellen bakpapier
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glaziog ziet. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg daarna kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper en zout toe. Doe er 150 ml water bij en laat dit op zacht vuur onder voortdurend roeren ca 7 min koken. Voeg de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 min zacht verder koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakken. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddstoelen om en om bruin. Haal uit de pan, leg op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer de tajine in een kom met de plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er extra vergine olijfolie overheen.
Als je geen eekhoorntjesbrood kunt krijgen, gebruik dan andere stevige paddestoelen, zoals cantharellen of portobello’s.
Receptuur & foodstyling: Claartje Lindhout