Tajine van kikkererwten, spruiten en kastanjes

Want tajines kan je ook vegetarisch maken!

image
Jeroen Niezen
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 2
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
1 el.

zonnebloemolie

ui, gesnipperd

1

teen knoflook, in dunne plakjes

200 g

vacuüm verpakte kastanjes, gehalveerd (groentewinkel)

150 g

spruitjes, gehalveerd

saffraan

1 tl.

gemberpoeder

1 tl.

kaneel

rode peper, ontzaad en in reepjes

1

blik kikkererwten, gewassen

1 el.

olijfolie

2

stukjes eekhoorntjesbrood

peper en zout

1 el.

extra vergine olijfolie

2

vellen bakpapier

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en peper tot de ui glaziog ziet. Doe de gewassen en gehalveerde spruiten en kastanjes erbij en voeg daarna kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper en zout toe. Doe er 150 ml water bij en laat dit op zacht vuur onder voortdurend roeren ca 7 min koken. Voeg de kikkererwten toe, zet het vuur laag en laat het geheel 7 min zacht verder koken. Breng op smaak met peper en zout.

Snij het eekhoorntjesbrood in dunne plakken. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de paddstoelen om en om bruin. Haal uit de pan, leg op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Serveer de tajine in een kom met de plakken eekhoorntjesbrood erbovenop. Druppel er extra vergine olijfolie overheen.

Als je geen eekhoorntjesbrood kunt krijgen, gebruik dan andere stevige paddestoelen, zoals cantharellen of portobello’s.

Receptuur & foodstyling: Claartje Lindhout

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega