Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Jaimie van Heije bedacht een aantal feestelijke gerechten. Zo ook deze zoete-aardappeltoast. Perfect als vooraf, of voor erbij. Je maakt 'm met de Philips Airfryer.

zoete-aardappeltoast
Jaimie van Heije
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 1 portie
Totale Tijd: 0 uur 30 minuten
Ingrediënten
2

zoete-aardappelschijven van ongeveer 1 cm dik

1 tl.

komijn

1 tl.

paprikapoeder

1 el.

olijfolie

250 mL

appelciderazijn

200 mL

water

125 g

basterdsuiker

10

peperkorrels

1

laurierblad

200 g

gesneden rodekool

100 g

hummus

1

citroen

2 el.

tahini (sesampasta)

Peper en zout

Voor de garnering:
1/2

avocado

Tuinkers

Rockchives

Wasabisesam

Witte sesam

Zwarte sesam

Paarse viool

Bereidingswijze

1. Meng de plakken zoete aardappel met de komijn, olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Bak op 180 graden tot ze krokant zijn. Dit duurt zo'n 15 minuten.

2. Breng de appelcider, basterdsuiker, peperkorrels, het laurierblad en het water aan de kook. Als de suiker is opgelost, haal je de pan van het vuur en leg je de fijngesneden rodekool erin. 

3. Laat afkoelen in de koelkast. Na een dag is het mengsel op zijn best.

4. Breng ondertussen de hummus op smaak door de tahini en het citroensap en -rasp er doorheen te roeren. Voeg eventueel ook wat peper en zout toe.

5. Maak de avocado schoon en snij er mooie stroken van. Handig is om dit te doen met behulp van een dunschiller.

6. Leg alles op een bord en maak er een mooi geheel van. Maak af met de garnering.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega