Auberginesalade

Lekker met kip of gegrilde vis en bij rijst, broodjes (pita of naan) of couscous.

image
Archief Elle Eten

Today's special is de vegetarische auberginesalade: heerlijk fris en licht en in een handomdraai klaar. Lekker met kip of gegrilde vis en bij rijst, broodjes (pita of naan) of couscous.

Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 4
Totale Tijd: 0 uur 20 minuten
Ingrediënten
8

mini-aubergines of 2 grote aubergines

100 mL

olijfolie

citroensap

3

teentjes knoflook, in dunne plakjes

2 tl.

gedroogde munt

1 tl.

gedroogde marjolein

grof zout

Bereidingswijze

Was de aubergines en halveer ze (snij grote aubergines in dobbelstenen). Kook de aubergines ca 5 min in ruim water met zout. Giet af, laat uitlekken, dep droog en leg in een diepe schaal. Roer de olijfolie los met citroensap en voeg knoflook, munt en marjolein toe. Giet over de aubergines en laat intrekken. Besprenkel vlak voor het serveren met nog wat citroensap en bestrooi met grof zeezout.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega