Lekker met kip of gegrilde vis en bij rijst, broodjes (pita of naan) of couscous.
Today's special is de vegetarische auberginesalade: heerlijk fris en licht en in een handomdraai klaar. Lekker met kip of gegrilde vis en bij rijst, broodjes (pita of naan) of couscous.
mini-aubergines of 2 grote aubergines
olijfolie
citroensap
teentjes knoflook, in dunne plakjes
gedroogde munt
gedroogde marjolein
grof zout
Was de aubergines en halveer ze (snij grote aubergines in dobbelstenen). Kook de aubergines ca 5 min in ruim water met zout. Giet af, laat uitlekken, dep droog en leg in een diepe schaal. Roer de olijfolie los met citroensap en voeg knoflook, munt en marjolein toe. Giet over de aubergines en laat intrekken. Besprenkel vlak voor het serveren met nog wat citroensap en bestrooi met grof zeezout.