Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing

Geen winter zonder spruiten. We geven er een frisse draai aan met deze salade met knapperige witlof, appel en frisse miso-dressing.

salade van gegrilde spruiten en witlof
Remko Kraaijeveld
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties: 6
Totale Tijd: 0 uur 45 minuten
Ingrediënten
300 g

grote spruiten, schoongemaakt

6

stronken witlof

1

granny smith 

1

citroen

Voor de dressing:
1 el.

witte misopasta

2

cm verse gemberwortel, geschild

50 mL

sushiazijn

75 mL

zonnebloemolie

Extra:

Staafmixer

Fijne rasp

Bereidingswijze

1. Maak eerst de dressing. Doe hiervoor de misopasta in een hoge maatbeker. Rasp er met een fijne rasp het stuk gember boven en voeg de sushiazijn toe. Zet er even de staafmixer op en voeg vervolgens de zonnebloemolie geleidelijk toe. Voeg een scheutje water toe als de dressing te dik is. Zet de dressing tot gebruik afgedekt in de koeling. 

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de spruiten in de lengte doormidden en leg ze op een ovenplaat. Besprenkel ze met olijfolie en hussel ze goed door elkaar zodat alle spruiten bedekt zijn met olie. Bestrooi met zout en peper en rooster 25 min, of tot ze beetgaar zijn, in de oven. De spruiten hoeven niet warm te zijn als je ze serveert, eerder lauwwarm. Je kunt ze al voorbereiden en even opwarmen in de oven. 

3. Snij de witlof in de lengte doormidden en verwijder de kern. Snij vervolgens in langwerpige repen. Snij de appel in dunne plakjes, snij er lucifers van en besprenkel ze met citroensap. Hussel de lauwwarme spruiten en de appel door de witlof en meng de dressing erdoor. Serveer in een mooie schaal.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Vega